Tuesday, February 28, 2017

           Den 8/2 2017 hölls boksläpp för "Pepparn - en kulturell rebell" och samtidigt berättarafton om Pepparn i Lindesberg. 250 personer fick plats i lokalen. 400 personer kom och 150 fick tyvärr inte komma in. Det ordnades därför en ny afton på samma tema i hembygdsföreningens regi, nu i en lokal för 500 personer. Även denna blev full och många fick inte plats.
           Ytterligare en kväll ordnades därför den 29/3 i Lindesberg med 500 platser. Även denna blev fullsatt och kö fanns ändå.
           Sen blev det resa med Sveriges Dragspelares Riksförbund med 300 dragspelare till Riga i Tallin 21 - 23/4. Där blev det också Pepparnföreläsning på båten.
           Därefter blev det en  Berättelse om Pepparn den 1/6 hos hembygdsföreningen i Resta. I Resta växte Pepparn upp och tillbringade sina 10 första år.
        Nästa tillfälle där Pepparns liv presenterades var på dragspelsstämman i Ransäter lördag den 8 juli.  Sen stod hembygdsföreningen i Gusselby på tur den 12 oktober. Därefter fullsatt föreläsning på Pappersbruksmuseet i Frövi den 7/11. Så blir det föreläsningar i Lindesberg, Örebro och Avesta närmaste månaden.  Märkligt att Pepparn lever kvar i folks hjärtan på detta viset, 29 år efter sin död!  Det är nog inte bara hans storhet som dragspelare, utan hans personliga karisma som är grunden till detta.
Se vidare nedan!

No comments:

Post a Comment